Geschiedenis

Gelegen in het park Frankendael, tussen
de Rembrandttoren en
de negentiende-eeuwse gevels van de Water­graafs­meer, is De Kas
een oase van rust voor de vijftigduizend gasten die er jaarlijks aanschuiven in de adembenemende door Piet Boon ontworpen eetzaal, aan de stamtafel voor de open haard of, als het weer het toelaat, buiten in de kruidentuin.

Huidige kas

In 2001 vond chefkok Gert Jan Hageman, die een Michelinster verdiend had in de Nederlandse haute cuisine, een nieuwe invulling voor zowel zijn eigen carrière als voor de kweekkas van de Amsterdamse Stads­kwekerij uit de jaren twintig van de vorige eeuw, die op de nominatie stond voor de sloop. Met veel geluk en vooral veel hulp van gemeente, familie en vrienden is het gelukt om het unieke 8 meter hoge glazen gebouw te herbouwen tot restaurant en kwekerij. Eind 2018 heeft hij het stokje overgedragen aan chefs Wim de Beer en Jos Timmer.